publicitate

duminică, 2 octombrie 2011

Borbely vrea statii de incarcare pentru masini electrice la mallMinistrul Mediului, Laszlo Borbely, s-a declarat preocupat de crearea sistemului de infrastructură necesar încărcării maşinilor electrice, el explicând că Ministerul Mediului va acorda sprijin mall-urilor sau altor unităţi care montează astfel de sisteme de încărcare.vrea statii de incarcare pentru masini electrice la mall
"Trebuie creat sistemul de infrastructură a încărcării acestor maşini. Noi vom da sprijin şi lucrăm la un ghid – la Fondul de Mediu – ca să dăm sprijin şi acelor unităţi – de exemplu mall-uri – care introduc sau ar introduce asemenea încărcătoare la sediul lor", a spus Borbely, potrivit MEDIAFAX.

El a făcut aceste declaraţii întrebat fiind dacă Ministerul Mediului are în vedere acordarea de facilităţi pentru românii care achiziţionează maşini electrice.

"Depinde şi de producători. Până când producătorii nu vin cu oferte de maşini electrice care să fie accesibile, atunci e mai dificil să-l convingi pe cetăţean că trebuie să dea 8-9.000 de euro mai mult decât la o maşină convenţională, chiar dacă primeşte sprijin prin programul Rabla, chiar dacă orice cetăţean sau instituţie, dacă ia o maşină electrică, primeşte circa 3.800 de euro, dacă ia o maşină hibrid primeşte cam la jumătate, deci 1.800 de euro", a comentat Borbely.

El a adăugat că problema nu este numai la nivelul României, ci în întreaga Uniune Europeană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hraneste Pestisorii cu un click