publicitate

sâmbătă, 17 decembrie 2011

Noul motor V8 dezvaluit de Bentley

Bentley va aduce la Salonul Auto de la Detroit, de la începutul anului viitor, două noi modele, dotate cu un nou motor V8. Astfel, îşi vor face debutul noile Continental GT V8 şi Continental GTC V8, sub capota cărora se vor ascunde 500 CP. 

Noul motor Bentley V8 are o cilindree de 4.0 litri, iar cei 500 CP sunt dezvoltaţi la 6,000 rpm. Cuplul maxim atinge valoarea de 660 Nm, fiind disponibil pe o planjă generoasă de turaţii – de la 1,700 la 5,000 rpm. În cazul ambelor modele noi Bentley, cuplul motorului va fi distribuit tuturor celor patru roţi, în raport de 40 la 60%, prin intermediul unui diferenţial de tip Torsen. 

Motorul va fi cuplat la o transmisie automată cu 8 rapoarte, care va permite noilor modele să prindă prima sută în mai puţin de 5 secunde. În ambele cazuri, viteza maximă va trece de 290 km/h. 

În mod firesc, noul motor V8 de 4.0 litri a redus semnificativ consumul în comparaţie cu propulsorul disponibil până acum pe Continental GT şi GTC – 6.0 W12. Astfel, cele două modele Bentley vor putea rula până la 800 km cu o singură alimentare, sau cu 40% mai mult. În mod analogic, şi emisiile CO2 s-au redus cu 40%. 

Eficienţa noului propulsor e accentuată de posibilitatea deconectării a 4 dintre cilindri, atunci când se circulă în regim de croazieră, rămânând în funcţiune doar ceilalţi 4 cilindri. De asemenea, cele două modele Bentley vor recupera energia la rularea în interţie şi frânare. 

La exterior, noile Bentley Continental GT V8 şi GTC V8 se vor distinge prin prize de aer de culoare neagră, precum şi prin gurile de evacuare duble lipite, cu contur în forma cifrei „8”. Şi setul de jante, de 21 de inch, este este unul nou. Şi la interior versiunile V8 vor beneficia de inserţie specială cu lemn de eucalipt, iar opţional tapiţeria din piele poate avea două tonuri de culori. 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hraneste Pestisorii cu un click