publicitate

duminică, 26 iunie 2011

Productia Dacia, in scadere - A inceput declinul?



Dacia ar putea incheia semestrul cu o scadere a productiei, pentru prima data in ultimii zece ani. 
Si asta pentru ca, in perioada ianuarie-mai, la Mioveni s-au asamblat cu aproape 10.000 demasini mai putin, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile.

Declinul cel mai mare l-a inregistrat modelul Sandero, din care s-au asamblat aproape 27.500 de unitati in primele cinci luni, cu 65% mai putine decat in perioada similara a anului trecut.

Dacia a produs, in primele cinci luni ale acestui an, aproape 136.000 de autovehicule, in scadere cu 7% fata de perioada similara a anului trecut. Dintre acestea, aproape 51% sau 69.000 de unitati reprezinta SUV-ul Duster.

"Anul trecut, in primele cinci luni ale anului, s-au lucrat toate sambetele. Anul acesta nu. Mai mult, am avut si o intrerupere a productiei de opt zile lucratoare din cauza intarzierii livrarii unor componente ale calculatorului de bord. Raportat la volumul efectiv, cadenta zilnica este mai mare ca in 2010", a declarat Constantin Stroe, vicepresedintele Automobile Dacia, pentru Ziarul Financiar.

In schimb, acesta a dat asigurari ca productia uzinei de la Mioveni va ajunge pana pe data de 15 septembrie aproape de nivelul atins anul trecut, de aproape 240.000 de autoturisme.

La Dacia se produc, in prezent, in medie 1.386 de autovehicule pe zi, fata de 1.376 anul trecut, potrivit oficialilor companiei, dar nu s-a mai lucrat in toate zilele de sambata. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hraneste Pestisorii cu un click