publicitate

sâmbătă, 11 iunie 2011

Audi A2 ELECTRIC

Un Audi A2 cu motor electric a parcurs 600 km cu o singură reîncărcare


"Lekker Mobil" şi-a terminat călătoria spectaculoasă cu un record mondial. Modelul Audi A2, transformat de două companii germane într-o maşină electrică, a parcurs 600 km cu o singură încărcare a bateriilor, ce folosesc o tehnologie nouă.







„Dacă vreunul dintre jurnalişti doreşte să-şi încarce telefonul, mai avem încă energie”, a glumit Mirko Hannemann (27 de ani), şoferul vehiculului care a parcurs distanţa dintre Munchen şi Berlin (600 km) fără a reîncărca bateria maşinii.

Ministrul Economiei din Germania, Rainer Bruederle, a întâmpinat echipa ce a condus maşina vopsită în galben şi mov, fiind tentat să facă o tură, dar nu la volan. „Au avut chiar şi încălzirea pornită. A fot o călătorie luxoasă”, a spus Bruederle jurnaliştilor prezinţi.

La conferinţa de presă ulterioară, Bruederle a declarat: „Bine aţi venit la un record mondial. Înainte, maşinile electrice puteau parcurge în mod normal 60-70 km înainte de a fi reîncărcate. Este un pas uriaş făcut în acest domeniu tehnologic”.

Companiile germane DBM Energy şi Lekker Energie au transformat un model Audi A2 într-unul cu propulsie electrică, folosind o nouă tehnologie pentru stocarea energiei, numită Colibri. Bateriile litiu-metal-polimer sunt semnificativ mai puternice şi mai uşoare decât alte tipuri de baterii.

"Lekker Mobil" a parcurs, pe timp de noapte, în 7 ore, aproximativ 600 de km, la o viteză maximă de 130 km/h. Vehiculul nu a fost modificat radical, având în continuare patru locuri, un portbagaj complet utilizabil, direcţie asistată, ABS, ESP, airbaguri şi alte facilităţi de confort precum aer condiţionat, scaune încălzite şi radio, se arată în comunicatul de presă al companieiLekker.

În luna mai, guvernul german a lansat Programul Naţional de Mobilitate Electrică pentru a sprijini dezvoltarea maşinilor electric, având ca ţintă introducerea a 1 milion de maşini electrice pe străzile din Germania până în 2020.

Producătorii germani, precum BMW, Volkswagen, au anunţat deja că plănuiesc să lanseze pe piaţă primele vehicule în 2013. Dar faţă de rivalii japonezi, aceştia sunt puţin în urmă în ceea ce priveşte maşinile electrice, Nissan fiind primul ce va lansa un astfel de vehicul, numit LEAF.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hraneste Pestisorii cu un click